Buretii umezi Oasis

Buretele umed pentru flori

 În aranjamentele florale se folosește un burete mineral care absoarbe apa. Florile fixate în acest material vor fi hidratate și vor rezista chiar mai bine decât în vază. Pentru o mai bună rezistentă a florilor este indicat să adăugați în apă câteva picături de clor. Clorul va împiedica dezvoltarea bacteriilor și putrezirea tulpinilor. Buretele se așează într-o găleată cu apă, nu se forțează scufundarea lui, pentru că e nevoie de timp, aproximativ 5 de minute, timp în care va absorbi apa și apoi se va scufunda singur.

 Buretele are o consistență dură care permite fixarea oricărui fel de floare printr-o simplă mișcare de înfigere a tulpinii în acest material.

Acest burete se numește Burete umed, dar majoritatea îl numesc Burete Oasis și se găsește într-o mare varietate de forme și dimensiuni.

Cel mai des folosit este cel în formă de cărămidă. In Timișoara îl găsim la magazinul DecoFelice in zona Traian, La depozitul Iza, pe Calea Ardului sau la depozitul Almajan Flowers, pe strada Văcărescu. Un burete simplu în formă de cărămidă costă aproximativ 2,5 – 4  lei. De regulă acest produs  poate fi găsit la  depozitele de flori si accesorii pentru flori, la florării sau în pietele de flori. In pietele de flori probabil că va costa mai mult, pentru că florarii îl cumpără pentru a-l folosi și nu pentru a-l vinde.

Banner web Cursuri nunti general

Pentru aranjamentele florale mai sofisticate sau pentru aranjamentele suspendate există o mare diversitate de forme de bureți și suporți cu burete umed.

În aranjamentele care se așează pe mașini la nunți se folosește un suport cu ventuză, în care se fixează buretele umed. Ventuza se va fixa foarte stabil pe suprafața de metal a capotei. Pentru o aderență mai bună este indicat să udăm cu puțină apă locul unde așezăm ventuza.

La aranjamentele suspendate, cocarde sau sfere, se folosește Oasis de diverse forme prins într-o plasă de plastic. Astfel, după realizarea aranjamentului, plasa ne va permite să suspendăm aranjamentul în diverse locuri, iar efectul vizual va fi unul deosebit.

 Sper ca aceste informații să vă fie utile, v-am pupat,  spor la florărit . 🙂 Anca Vlad

P.S.

Aveți acum disponibile și tutoriale video cu și despre realizarea buchetelor sau a diverselor aranjamente florale. Aceastea sunt disponibile pe DVD AICI, sau online unde se pot vizualiza de acasă,  contra cost (12 usd fiecare). Explicațiile sunt multe, utile, toate sunt făcute pentru voi, cei care sunteți la început de drum în cest domeniu și căutați informații complexe, clare și de actualitate. Vizualizarea acestor materiale presupune să dețineți un card bancar în orice monedă și să vă logați cu Facebook sau Email pe platforma Vimeo.

Filmele sunt disponibile aici:

https://vimeo.com/user61472358/vod_pages

 

 

100 de răspunsuri »

  1. Multumesc mult de aceste informatii. Eu am reusit o singura data sa obtin un burete de la o florareasa, dar foarte greu, si de atunci m-am tot intrebat unde as putea gasi. Mai ramane sa gasesc un depozit de flori in zona noastra (Brasov) :).

    • Ma bucur cand vad ca ce scriu eu este util pentru oamenii care imi citesc blogul.
      Si mie mi-a fost foarte greu sa gasesc buretele prin anii 2002, 2003, cand am inceput sa lucrez cu flori. Nu inteleg de ce florarii sunt atat de secretosi in legatura cu materialele pe care le folosesc.
      Daca nu gasiti buretele in Brasov, pot sa va trimit eu o cutie intreaga, de 20 de bucati. Eu cumpar cutia in regim en-gros si costa 50 lei, iar efortul de a o trimite printr-o firma de curierat nu este asa de mare pentru mine, o fac cu drag chiar. 🙂
      Dati un semn daca va intereseaza oferta mea. 🙂

      • ati spus ca luati cutia cu 50 si contine 20 de buc de burete mineral.ce forme au buretii?multumesc si astept raspuns
        ps la ce pret le vindeti dumneavoastra?

      • revin cu o alta intrebare. de unde superi buretii caramida asa de ieftin? se gasesc destul de greu si sunt mai scumpisori ( 3-4 lei buc). totodata poti sa imi dai informatii de unde pot lua diverse accesorii pt aramjamentele florale la preturi accesibile?multumesc mult.

    • Buna Natalia,

      Si eu sunt in cautare de accesorii pentru aranjamente (vreau sa-mi fac aranjamentele pentru nunta mea, in iunie) si in Brasov poti gasi pe Calea Feldioarei la Florexim bureti si alte accesorii pentru aranjamente.
      Am inteles ca langa acest depozit mai este unul cu florin naturale, o sa merg zilele acestea sa vad ce preturi au.

      In alta ordine de idei, pentru Atelierul de flori felicitari pentru sfaturile practice si aranjamentele frumoase pe care le faceti si mult succes in continuare!

      • Buna!
        Am si eu o rugaminte: imi poti spune un pic mai exact unde este Florexim-ul pe Calea Feldioarei?
        Multumesc!

  2. Multumesc tare mult pentru dragul cu care mi-ati raspuns, iar de oferta nu mai vorbesc! 🙂 Din cate am cautat pana acum in Brasov nici macar nu exista un depozit de flori (cred ca florarii se aprovizioneaza din Bucuresti), asa ca pentru mine este o oferta de nerefuzat, daca ramane valabila si nu este prea greu pentru dumneavoastra.

    • pt natalia in brasov sant doua firme importatoare de accesorii pt floristica una este celoplast ,alta se numeste krontrade ma mir ca nu le cunoasteti

  3. Cristina, multumesc si eu! Cand voi mai ajunge prin Brasov m-as bucura sa dau o raita, cred ca voi gasi lucruri interesante. 🙂

  4. Foarte, foarte utile informatiile de pe blog-ul tau!:-)

    Ai idee cumva daca in Timisoara sunt depozite engros pentru flori? M-ar interesa sa cumpar flori in cantitate mai mare insa nu la preturile ridicate din piata…

    Spor in toate,
    Pupici!

  5. Buretii folositi se pot refolosi? Am gasit pe acasa un burete vechi si gaurit… ma gindeam ca il pot “remodela” cu mina in momentul in care l-as umezi..
    Multumesc

    • Buretii nu se mai pot refolosi. Buretele are consistenta unei spume foarte dense si este sfaramicios. Odata folosit si gaurit, nu mai poate fi refacut la consistenta initiala. Nici apa nu sunt sigura ca mai absoarbe dupa ce trece ceva timp de la prima inmuiere. Imi pare rau de initiativa ta de a refolosi buretele. 🙂

  6. Buna ziua,
    As fi interesata daca ma poti ajuta sa imi spui cum as putea realiza acel suport burete OASIS suspendabil.
    Eu sunt interesata pentru nunta mea. Si daca sti cam cat m-ar costa un astfel de aranjament.
    Astept raspuns
    Multumesc

  7. Buna, Georgeta.
    Aranajmentele suspendate se realizeaza intr-un burete de forma sferica. Buretele la randul lui este prins intr-un microfon sau intr-o plasa cu gauri mari. Vezi prima fotografie din articolul de mai sus, pentru microfon, si ultima fotografie pentru buretele prins in plasa. Pretul unui burete sferic este intre 12 si 40 de lei, depinde de diamentru.
    Aranjamentul floral se realizeaza relativ simplu. Prima data se gaseste solutia de suspendare si se prinde de burete o sfoara (panglica) cu care la final aranjamentul va fi prins de tavan sau de alte suporturi. Apoi se infig florile uniform in buretele plin cu apa. Un astfel de aranjament este foarte greu, din cauza apei absorbite de burete, atentie mare unde il agati, ca sa nu cada.
    Ca si pret final al aranjamentului, pot sa spun ca este mai scump decat alte tipuri de flori. Pentru a crea forma de sfera din flori ai nevoie de foarte multe fire de floare. De exemplu, pentru un aranjament rotund, suspendat, sferic din trandafiri, cu un diametru de 20 cm, ai nevoie de minim 50 de trandafiri. Pretul unui trandafir este de minim 5 lei, deci aranjamentul te va costa cel putin 250 de lei.
    Daca esti din Timisoara si ai timp, treci pe la mine si pot sa te ajut cu idei mai ieftine. 🙂

  8. Buna,
    Multumesc mult de ajutor. Eu sunt din Bucuresti … daca eram din Timisoara cu mare placere veneam.
    Sunt cum scumpe la ce vroiam eu sa fac in restaurant.
    Si cred ca il si incarcam destul de mult pentru ca este un restaurant rustic si imi cam da bataie de cap ca nu stiu ce flori ar merge la un astfel de restaurant.
    Multumesc inca o data pentru ajutor si succes in continuare

  9. Buna,
    Am si eu o intrebare:picaturile de clor si zaharul se pun in apa in care se baga buretele?Daca as fi din Timisoara ar fi mai usor sa vb , dar sunt din Buzau :(As fi vrut sa fac niste cursuri dar din pacate sunt numai cele de la eurocor care din cate am inteles nu sunt prea bune.Sper ca nu va deranjez ca va mai intreb cate ceva.Abia astept sa dati drumul la site sunt sigura ca o sa puneti acolo modele noi pentru decoratiuni.Astept raspuns de la dvs.Va multumesc!

  10. Buna Elena. Da. Eu pun de regula in galeata de apa in care scufund buretii putin clor si zahar. Lamaie sau alte substante acide, in schimb, nu sunt indicate la burete, numai in vaza. Apa din vaza se schimba odata la doua zile, dar apa absorbita de burete nu mai poate fi schimbata; lamaia risca sa intre in putrefactie si sa dauneze florilor.
    Referitor la cursuri, da, e adevarat ca in Romania optiunile sunt limitate. Si eu sunt curioasa ce mai apare in domeniu. Eu nu am avut sansa sa gasesc niciun fel de curs de aranjamente florale in Romania. Tocmai de aceea am avut initiativa sa le organizez eu.

  11. Buna!
    In primul rand va multumesc foarte mult pentru raspuns sunteti o draguta.Ma bucur ca mai aflu ceva nou. Sunt disponibila oricand la tot ce e nou de invatat.Sincer la noi in oras nu este nimeni disponibil la a te invata ceva chiar daca ai plati cred ca le poti fura din clienti tocmai de aceea incerc sa ma documentez cum pot.Am facut cateva aranjamente florale care au iesit destul de frumoase dar consider ca mai sunt multe de invatat.Va multumesc inca o data si mai vorbim.
    Mult spor in toate !

    • Sfera se cumpara cu plasa gata atasata de producator. In Timisoara se gaseste la Deco world. In tara trebuie sa se gaseasca la depozitele de flori sau de accesorii pentru florarii. Daca nu gasesti sfera cu plasa atasata, va trebui sa improvizezi si sa gasesti o varianta de plasa cu ochiuri mari pe care sa o legi cumva in jurul buretelui.

  12. Eu sunt din Bucuresti, am fost o data la un depozit de flori si nu am vazut plasa am vazut doar sfere. Deco world nu au site ca sa pot comanda online.

  13. Ziua buna , la Brasov , cum putem invata ceva fain {sa aranjam asa frumos plantele},daca stiti ceva ,bine ar fi, multa bafta, in acest frumos domeniu, scuze, Marga

  14. IMI FACE PLACERE SA VAD CA MAI SUNT PERSOANE DISPUSE SA DIVULGE DIN TAINELE ACESTEI ARTE
    EU NU AM INTELES NICIODATA DE CE ATATEA SECRETE
    EU LUCREZ DE 4 ANI CU FLORILE SI AM INVATAT MULTA LUME DESPRE ELE. NU M-AM TEMUT NICIODATA DE CONCURENTA PENTRU CA FIECARE ARE PARTEA LUI SI SUNT MULTI CARE VOR SA FACA ARANJAMENTE FLORALE DOAR PENTRU BANI DAR NU AU IMAGINATIE SI NICI TALENT

    • Ai mare dreptate in ce zici. Sa stii ca nici mie nu mi-e frica de concurenta sau ca imi fura altii meseria. Pana la urma fac ceea ce fac de placere si ma simt bine sa impart acest lucru cu alte persone interesate. Succesul depinde in final de creativitate si de alte calitati personale, pe care ori le ai ori nu le ai.
      Si categoric exista loc pentru toata lumea.

  15. Sunt Ina din Iasi si am descoperit “comoara” de la atelierul de flori.Ma bucur si doresc sa-mi permiteti sa devin prietena.
    Sper sa am acordul dumneavoastra.Cu mult drag , INA.

  16. Bine ai venit. Eu ma bucur tare mult cand vad ca alti oameni sunt interesati de ceea ce fac eu.
    Multumesc pentru apreciere si daca ai idei noi, sunt binevenite. Eu in urmatoarea perioada sunt putin ocupata cu amenajarea florariei, dar revin cu articole pe blog dupa data de 15 aprilie.

  17. m-ar interesa sa cumpar buretii de care spuneti sa-i luati cu 50 lei in sistem en gros.vreau sa stiu formele acelor bureti
    care din imaginile de mai sus sunt buretii care se regasesc in acel pachet? multumesc frumos

  18. Buna Elena.
    Buretii sunt in forma de caramida – e forma clasica cea mai uzuala.
    Deocamdata nu am de vanzare bureti. O sa iti trimit o oferta de pret pe email, indata ce deschid noua florarie.

  19. Buna ziua.
    Ma bucur mult ca am gasit acest site. Faceti o favoare mare tuturor celor care le place sa lucreze cu florile. Tocmai mi-am descoperit inclinatiile pt aranjamentele cu flori si cautam informatii pe net despre accesorii. Am si eu nevoie de bureti tip caramida(cel mai important), dar as incerca si alte forme…coronita, microfon, cu ventuza pt masina…ma intereseaza preturi si chiar va rog sa va faceti timp si pt mine….help….nimeni nu-mi vinde bureti la nici o florarie…

  20. Imi place foarte mult blogul tau. Intr-adevar ne dai informatii foarte pretioase. Eu sunt o viitoare mireasa si as vrea sa imi fac singura lumanarile pentru cununie ( e criza 🙂 ) dar nu stiu cum se prinde buretele sfera de lumanare pentru ca aranjamentul sa fie sferic. Ma gandeam sa il tai pana la jumatate….:-?? Daca poti sa imi dai un sfat as fi foarte recunoscatoare. Ms anticipat

  21. Buna..felicitari pentru blog!!! e foarte interesant ..am totusi o intrebare..unde as putea burete sfera dar pentru flori artificiale? sunt din suceava si din pacate nu gasesc nimic in magazinele de specialitate… as aprecia daca mi-ai da o idee..multumesc mult!

  22. Buna!
    Trebuie sa fac mai multe decoratiuni pentru la nunta surorii mele care e in pana financiara. Am mare nevoie cu sfaturi de la voi si mai ales de la atelierul cu flori. Am o sumedenie de intrebari. Sper ca ma va ajuta cineva.
    1.Trebuie sa decorez lumanarile, dar se poate monta burete pe lumanari s-au cum ma sfatuiti sa procedez?
    2.Buchetul miresei, nasei, domnisoarei de onoare;
    3. Aranjamentul de pe masa mirilor (am inteles ca se numeste prezidiu)
    4. Cocardele pt mire, nas si cavaler de onoare.
    Oare cum pot sa fac sa reziste florile mai mult?
    Tematica culorii e crem, lila (roze) sima gandesc ca pot combina mai multe flori si degradeuri de crem si lila.
    Am vazut ca se gaseste burete microfon, dar e musai sa folosesc asa ceva la un buchet de flori pentru a-mi rezista buchetul?
    Ce flori mai ieftine pot folosi si sa fie de un maxim efect?
    Multumesc anticipat pentru sfaturi cat si pentru ca exista acest blog!

  23. Asta a fost o surpriza pentru mine sa descopar talente cu inima. Sunt Timisoreanca si tare mult as vrea sa discut cu tine privat daca se poate. Iti admir blog-ul.

  24. Sunt intr-o mare dilema…saptamana viitoare am de facut aranjamentele florale pt nunta prietenei mele.Problema este ca nu gasesc sa cumpar bureti sfera pt aranjamente suspendabile(in plasa).La depozitul de flori din sibiu nu aduc asa ceva pt ca florariile de aici se pare ca se aprovizioneaza din ungaria.
    Stiti careva de unde pot cumpara?, daca ati gasit cumva pe net…imi trebuie urgent!pls help me:)

    • Buna Andreea. Eu am luat ultima data bureti sfera in plasa din Ungaria. Prin zona Sibiului eu nu prea cunosc surse de bureti. Spune-mi de cati ai nevoie si iti trimit eu daca nu gasesti in alta parte.

  25. Andrea, aranjamentele acelea sunt facute in burete special de anumite forme, care imita conturul animalutelor. Eu am vazut de cumparat, dar in Spania. Nu sunt greu deloc de facut, cu conditia sa ai buretele. Practic se infig in burete capete de crizanteme, in culorile pe care le vrei. 🙂 si e gata aranjamentul.

  26. Ma gandeam eu..doar ca nu am vazut bureti in forme de animalute…ma gandeam “oare au fi sculptat buretii??”
    Deci sunt in spania…am rude acolo trebuie sai pun sa caute
    🙂

  27. Buna…Am si eu o intrebare referitoare la buretii oasis…i-am lasat suficient in apa, cam 15 min, si dupa o noapte trandafirii minirosele s-au ofilit complet, si hortensia…..ce nu am facut bine?Trebuia sa mai adaug si altceva in apa?

    • Buna Corina. Nu prea stiu sa existe un motiv clar pentru ce ai patit tu. Este posibil ca buretele sa nu fi absorbit suficienta apa – asta se intampla in cazul in care apesi pe el si ii fortezi scufundarea. Nu stiu daca 15 minute este suficient pentru un burete. Eu ii las minim 30 de minute, ca sa fiu sigura. Pe de alta parte, sa nu cumva sa fi folosit bureti uscati, care nu absorb apa. Nu stiu daca ai experienta sau nu, dar buretii sunt de doua feluri: umezi – care absorb apa – pentru aranjamentele din flori proaspete, si uscati, pentru aranjamentele din materiale uscate, care nu absorb apa defel. Nu se adauga nimic in apa, in mod normal. Imi pare rau de ce s-a intamplat.

  28. Buna…sunt din caras-severin si as vrea sa te intreb de unde pot achizitiona frunze,flori uscate,ornamente, flori in cantitati mai mari la un pret redus din timisoara.blog-ul tau e super.multumesc mult anticipat.

    • Accesorii pentru aranjamente florale si diverse alte decoatiuni se gasesc la magazinul DECO World, pe Calea Torontalului.
      Flori taiate si plante se gasesc la doua depozite. Unul este pe Closca, spre piata Mehala – Italian Flowers, iar celalalt pe Vacaresu, langa Piata Iosefin. Cel din Piata Iosefin, Almajan Flowers nu il recomand sub nicio forma. Desi cei de acolo sustin ca aduc numai marfa de calitate, am avut experiente foarte neplacute cu ei la comenzile de trandafiri. Mi-au adus flori vechi si mucegaite, pe care le-am aruncat; cand am pomenit de acest lucru si am refuzat sa le platesc la pretul extrem de ridicat comparativ cu calitatea marfii, era cat pe ce sa ma ia la bataie, m-au injurat si s-au purtat ca la usa cortului.

  29. Buna ziua Eu sunt din brasov si nu gasesc un depozit de flori de unde sa ma aprovizionez lucrez aranjamente florale pentru nunti am un depozit de unde iau da nu sunt multumit deloc de pret un trandafir ajunge si la 5 lei la fel ca la o florarie respectiv o crizantema la pretul de 3.5 lei as dori daca stie cineva un depozit mai serios din brasov.Va multumesc

  30. Salutaree!
    Am citit cateva articole pe diverse site-uri , in care erau mentionati buretii umezi si uscati .
    Te-as ruga sa ma “luminezi” ..care e diferenta ?
    Inteleg sensul cuvintelor dar cum ii folosesti ?:)
    Buretii uscati sunt cei pe care , inainte de a realiza aranjamentul floral ii lasi in apa cca 20 min ?Sau ?
    Mi-ai fi de mare ajutor cu aceasta explicatie .
    Multumesc frumos.

    • Buretii umezi sunt acei bureti pe care, daca ii scufundam in apa vor absoarbe apa si putem sa ii folosim pentru flori taiate.Pe astia ii scufundam in apa 20 de minute. Sunt de culoare verde inchis. Buretii uscati sunt buretii care nu absorb apa si se folosesc ca suport, baza, pentru aranjamentele din plante uscate. Au o culoare mai deschisa, un gri spre verde, sau chiar spre galben, depinde de producator. Au un aspect de spuma intarita.
      Ai dreptate sa confunzi termenii, pentru ca faptic noi ii luam pe toti in stare uscata. 🙂

  31. buna,

    eu sunt din Arad si m-am inscris la voi pt.un curs…dar inca nu stiu cand se va tine!
    vreau sa imi deschid o florarie, zic eu ca va fi cea mai frumoasa din oras…si am nevoie de cat mai mult ajutor.
    ma intereseaza daca se poate sa vin din cand in cand la voi sa invat meserie pana apucati sa faceti cursul?
    sa vad ce si cum se face…lucrurile elementare!

  32. buna
    luna viitoare urmeaza sa fiu nasa de botez a unei fetite si trebuie sa decorez lumanarea.din pacate nu sunt in tara sa comand una la o florarie si de aceea trebuie sa o fac eu.ma puteti ajuta va rog cu niste sfaturi?

  33. HELLO.ma tot uit aici la u si nu imi vine sa cred ca exista asa multa informatie aici….
    eu lucrez destul de mult cu flori(zic eu) si m-am tot gandit sa imi deschid pana la urma o florarie dar baza aici sa fie florile taiate (caci aste chear imi plac …nu am nimic cu cele de ghiveci) si ma gandeam cum sa fac asta? ce tre sa fac mai intai?ce ar trebuisa stiu ?de ce anume sa tin cont ?….am inceput deja sa vad cum se descurca concurenta …ce trend se poarta ….ce concurenta am ….ce preturi sunt….si credema ca aici in constanta sunt preturi foarte mari comparativ cu ale mele . Bine eu fac asta din placere si la mine placerea nu costa . Sper sa ma ajuti cu informatiile cerute ca din ianuare vreau sa incep formalitaile ptr. deschidere . poti intra si pe http://www.elegant-stil.ro aici poti vedea tot ce fac eu astept parerea ta referitor la ce ai vazut aici. puuup si tine-o tot asa .merci ca te-ai nascut sa nasti alti florari

  34. Fetele uitati-va pe situl gardeniadecor. gasiti bureti oasis de toate formele, inclusiv litere si cifre, carti, inimi…

  35. Buna
    Sunt din Oradea si in 8 mai este nunta surorii mele si trebuie sa ii fac aranjamantele pe masa si cel pe masina. As dori daca ma poti ajuta cu un sfat. La aranjamentele pe masa pot folosi buretele umed oasis caramida(taiat la dimensiunea potrivita pt suport) si sa il pun in tavite sau sa cumpar doar suporti? Aranjamentele vor fi pe un suport de fier forjat inalt. Ce as mai avea nevoie pt realizarea aranjamentului inafara de flori?
    Multumesc.
    Am urmarit cu mare drag articolele de pe site si am invatat oricum foarte multe lucruri despre aceasta arta. As fi foarte interesata daca ati realiza un curs si la Oradea in viitorul apropiat.
    O zi buna sa aveti.

  36. Buna..Am descoperit site-ul tau si sunt extrem de incantata de deschiderea ta de a impartasi toate aceste lucruri..am nevoie de cateva sfaturi referitoare la hortensie…doresc sa-mi fac aranjamentele de pe masa, lumanari. buchete etc din hortensie, dar stiu ca e o floare perisabila, motiv pentru ca incerc sa ma informez pentru a gasi cele mai bune solutii..sa nu se oflieasca pana dimineata…
    Am citit asa….sa bagi codita in apa calda 20 min, apoi sa o lasi in apa rece, sa rupi frunzele imediat dupa ce ai cumparat-o…sa pui nu stiu ce substante hranitoare in apa(ce anume?)…zahar…sau sa le asezi in burete in eprubete speciale(de unde le pot achiziona)….Si trandafirii si freziile trebuie asezate in eprubete?nu rezista daca le pui direct in buretele ud?
    Astept cu nerabdare raspuns!
    Multumesc!

  37. iti multumim din suflet pentru ceea ce faci ajutandu-ne cu atat de multe informatii si detalii fara pretentii materiale.da-mi te rog o adresa unde te pot gasi ………..duminica am botezul fetitei mele si am nevoie de niste aranjamente pt mese ,nu multe doar 6 si ceva simplu.multumesc anticipat.

  38. buna…sunt din tg-jiu si sora mea are nunta pe 27 august si as vrea sai fac eu aranjamentele de flori pentru a mai reduce din cheltuieli…dar aici l noi nu vre nimeni smi spuna de unde sa cumpar buretei umezi…am citit k ai tu pachete de 20 bucati, as vrea si eu un pachet..dar sa-mi zici cat costa acum..ca sau mai scumpit lucrurile..as dori un raspuns pe adresa de e-mail daca se poate…mersi mult si sper sa ma poti ajuta….

  39. Spor la treaba cu buretele “oasis” :))
    Poate ai vrea sa-i modifici denumirea.. cred ca e rusinos ca dupa cativa ani de experianta cu florile sa spui ca “acest burete se numeste oasis”.
    Oasis este doar unul dintre producatori!

  40. Buna!Am citit fiecare comentariu sa pot afla cat mai multe despre flori si cum pot fii ingrijite…as vrea sa incep o mica afacere dar nu stiu de unde se pot achizitiona florile pentru a imi putea perimte pentru inceput sa le cumpar si sa vad daca pot face ceva cu aceasta initiativa sau sa nu ma mai zbat.ai putea sa imi spui te rog,de unde pot cumpara flori inafara de bucuresti?si cam ce ti ar trebui la inceput de drum?iti multumesc anticipat

  41. Buna,

    Imi place tare mult ceea ce faci. Succese in continuare.
    As avea o intrebare ,de unde achizitionezi buretele in forma de sfera cu suport din prima imagine de pe aceasta pagina (ai si un model umplut cu flori)

    Multumesc frumos!

    Anca Ionescu -Brasov

  42. buna,am si eu o intrebare,te-as ruga frumos sa-mi spui la lumanari de 1200mm h si 5 cm diam,ce diametru trebuie sa aiba sfera din burete umed,si cam cati trandafiri mi-ar trebui per bucata de lumanare,la fel si pt buchetul miresei,cam ce diametru sa aiba sfera si cam cati trandafiri imi trebuiesc,iti multumesc pt tot ceea ce faci,te respect pt ca asti o persoana care invata alte persoane o munca frumoasa care e facuta cu drag de oricine(cred eu)te pup.

  43. Buna,sunt Raluca si in carand o sa avem un eveniment dublu …eu si sotul meu o sa fim nasi de cununie si de botez:)dar din pacate nu suntem in Romania si aici(Italia)lumanarile de botez si cununie sunt foarte scumpe si as vrea sa le confectionez eu asa ca m-am decis sa ma interesez pe net de tehnici de realizare si din fericire am gasit site-ul tau:) si poate o sa imi arati si mie tehnica de realizare a lumanarilor de botez si cununie…astept raspunsul tau…multumrsc anticipat:-*

  44. Buna,sunt Antonela din Piatra neamt si vreau sa-mi deschid o florarie , e dorinta mea din totdeauna….Nu stiu daca renteaza afacerea !

  45. Buna, numele meu este Luminita Al Ahmad si sunt din Bucuresti, am citit in seara asta articolul vostru si sincer speranta ca voi reusi mi-a dat ideea de a va contacta. Eu lucrez cu copii cu dizabilitatisi de foarte mult timp am tot incercat sa avem ca activitati extrascolare aranjamente florale dar, ca exista si un dar, la noi nu sunt sanse sa gasim acei bureti umezi caramida. Copiii nu au o buna coordonare in miscari si ei ar fi indicati pentru a lucra mai bine.Va rog din inima bineinteles contra cost am vrea sa ne ajutati doar sa-i achizitionam acei bureti, si , daca se poate cum vom lua legatura cu dumneavoastra? in speranta ca ne ve-ti putea macar si cu un sfat va salutam cu respect.

    • Pt luminita.dat fiind ca esti din Bucuresti poti achizitiona buretii de la piata de flori george cosbuc.

  46. Buna!
    Felicitari pentru blog si pentru amabilitatea cu care raspunzi fiecarei intrebari!
    As dori sa-mi fac eu buchetul si lumanarile pe rotund, din orhidee Cymbidium si nu stiu cum pot realiza asa ceva. Se introduc florile direct in burete? Se pun in eprubete? Poti sa ma ajuti, te rog, cu un raspuns? De asemenea, as dori sa te intreb daca sti de unde pot achizitiona bureti pentru flori si flori uscate ieftine (eu sunt din Bucuresti). Iti multumesc mult de tot! Succes in tot ceea ce faci!

  47. Multumesc mult pentru informatii. Mai putin si deveneam disperata fiindca nu stiam de unde sa ma aprov cu astfel de burete. Stii cumva de unde pot cumpara si hartie creponata groasa, din aceea pentru impachetat flori? Multumesc anticipat!

  48. Buna, sunt din Bucuresti si am o mare dilema,curiozitate ,nici nu stiu cum sa o numesc….in fine , ma intereseaza sa stiu cum se monteaza bratarile pentru domnisoarele de onoare….multumesc si spor la treaba…pupici!!!

  49. Buna ziua!
    Am citit multe lucruri interesante pe acest blog! Felicitari si chiar sfaturile tale sunt de folos!Am si eu o intrebare : pentru lumanarile de cununie sau botez, pe un burete rotund, cum anume prindem buretele de lumanare, nu cred ca am inteles bine… Astept raspuns. Multumesc

  50. ….Buna ziua………sunt incantata maxim de acest site…vreau si eu sa cumpar bureti….ma puteti ajuta cu o lista de preturi, dimensiuni?

  51. Buna ziua , am observat ca magazinul de pe torontal nu mai este de ceva vreme .Stiti cumva unde s-a mutat sau daca exista altul la fel ?

  52. Buna ziua,

    As vrea sa stiu daca buretele pentru flori se lasa la inmuiat in apa cu clor si zahar? care este tehnica exacta? Multumesc din suflet.

  53. buna,

    Asa cum multe dintre doamnele/domnisoarele de mai sus au intrebat, revin si eu cu aceeasi intrebare: cum se fixeaza buretele sfera de lumanare? este suficient sa-l legi cu sfoara de rafie, tine la final greutatea florilor ?

  54. Buna! Am si eu o intrebare: cum pot sa pun buretele de flori intr-o cutie de carton. Am tot vazut aranjamente de genul asta si vreau sa-i fac mamei de 8 martie. Ma gandesc ca materialul din care e facuta cutia o sa se strice din cauza apei..probabil trebuie pus ceva intre ele… Multumesc

  55. as avea nevoie de un sfat…as vrea sa stiu daca cunoasteti pe cineva care realizeaza figurine din burete floral..ma intereseaza un carucior bebe dar doar din burete,va multumesc

Lasă un răspuns