Buchete de mireasa

Flori pentru nunta – frezii, bujori, lalele

Daca m-as marita primavara, as alege freziile, lalele  si bujorii albi ca flori de baza pentru nunta mea. Va prezint azi un pachet incluzand buchetul de mireasa si aranjamente florale  pentru nunta,  realizate din bujori albi, frezii mov si lalele roz. Combinatia de culori alb – mov – roz mi se pare foarte potrivita pentru nunta.

Buchetul de mireasa  este simplu, micut si parfumat, potrivit pentru o nunta discreta, dar eleganta.  Buchetele mici se potrivesc rochiilor de mireasa simple. Nu va comandati un buchet mic daca aveti o rochie grandioasa. In schimb, daca aveti o rochie de mireasa in stil romantic, vaporoasa si fara cercuri, buchetele mici din flori combinate de sezon, sunt cea mai buna alegere. Rozul pal combinat cu mov si putin alb exprima delicatete si romantism. La fel,  freziile sunt niste flori delicate, fine si parfumate. 

Pentru acest buchet de mireasa  am folosit 5 lalele roz, 8 frezii mov si 6 bujori albi. Pretul unui astfel de buchet este de 90 de lei. Acest pret  include pretul florilor, materialele folosite,  manopera si livrarea buchetului in Timisoara, la locatia stabilita de client.

Este foarte important sa asortam florile din sala unde va avea loc nunta cu florile din buchetul de mireasa si cu lumarile. O pereche de lumari albe, simple, cu flori  asortate cu buchetul de mireasa costa 200 lei.

Pentru mesele invitatilor recomand acest tip de aranjament floral, pe suport de sticla mai inalt. Se potriveste cel mai bine  pe mesele rotunde, dar poate fi folosit si pe mesele patrate sau dreptunghiulare, fara probleme.  Aranajmentele florale  in suporturi inalte sunt intotdeauna recomandate, daca vreti ca florile pe care le folositi la nunta sa fie foarte vizibile. Aranjamentele florale  asezate direct pe masa se pierd printre tacamuri, pahare si alte obiecte. Ca privire de ansamblu asupra intregii sali in care se desfasoara nunta, aranjamentele asezate direct pe masa  nu se prea observa. In schimb, florile asezate pe suporturi inalte, vor crea o atmosfera de ansamblu mai bogata a salii. Aranjamentele inalte, pe de alta parte sunt mai scumpe decat cele asezate direct pe masa. Sunt mai scumpe pentru ca trebuie sa fie mai bogate  necesitand un numar mare de flori pentru a crea un aspect placut.

Pentru acest aranjament am folosit  13 fire de frezii, 10 lalele, 10 bujori. Pretul total este de 140 lei. In acest pret este inclus pretul florilor, materialele folosite, manopera si livrarea la locatia clientului.  Suportul de sticla nu este inclus in pret. Suportul se returneaza dupa nunta, iar daca se sparge, clientul va achita contravaloarea lui.

 

 

 

 

Fotografiile din acest post sunt realizate cu ajutorul lui Iulian de la Miragestudio Timisoara.

Pe langa buchetul de mireasa, lumanari si aranjamentele pentru mesele invitatilor, mai avem nevoie si de aranjamentul floral de pe masina mirilor, florile de pus in piept pentru mire, nasi, parinti  si  aranjamentul pentru  masa mirilor. Aranjamentul de pe masina mirilor se poate refolosi in sala de nunta, de regula eu recomand sa fie asezat pe masa cu sampanie, la intrare.

Un pret total, estimat al unui  pachet cu toate florile necesare la o nunta de aproximativ 100 de persoane, realizate din frezii, lalele si bujori, arata cam asa:

– buchet mireasa – 90 lei

– lumanari cununie – o pereche – 200 lei

– aranjament masina – 100 lei

– aranjament masa mirilor – 200 lei

– 10 aranjamente pentru mesele invitatilor- 140 lei bucata  – 1400 lei

– flori de pus in piept, cosulete pentru domnisoarele  de onoare – gratuit.

Pret total estimat: 1990 lei

Pe parcursul saptamanii urmatoare, o sa vin cu o alta propunere de astfel de pachet de flori pentru nunti. Daca va intereseaza un anumit tip de flori sau de aranjamente pentru nunti, astept sugestii si putem sa ne sfatuim impreuna, trebuie doar sa lasati un comentariu despre ceea ce va intereseaza.

7 iulie 2010 LATER EDIT

Aceeasi combinatie de culori alb roz mov mai poate fi realizat si din trandafiri albi, trandafiri roz, frezii mov si frezii albe.

Pentru o discutie detaliata despre florile voastre de nunta, ne puteti contacta la tel. 0723-320989 sau prin email la office@atelieruldeflori.com.

Vezi si alte tipuri de buchete mai jos:

43 de răspunsuri »

      • Buna ziua.un pachet pentru nunta cam la 60 persoane.a
        Cu Buchet.mireasa.ornamente mese invitatii – cam 10
        Mese.ar fi si masa prezidiu la Un Buget.de 1000 – 200ron
        S-ar.putea?multumesc mult. Cristina

  1. Buna Anca.Sunt din Brasov,ma descurc destul de greu cu banii si as vrea sa invat aceasta meserie.Te rog mult sa ma ajuti daca poti cu tot ce inseamna material ajutator,insemanand bureti,sarme,vase(de unde le pot cumpara).Sper din suflet sa ma ajuti.Multumesc mult.Astept raspuns.Carmen.

  2. Buna ziua, imi deschid in curand o florarie si as avea nevoie de niste sfaturi , trucuri pentru florile taiate…cam ce ar trebui sa stiu in acest comert al florilor. In ultimul timp ma uit pe toate site-urile care arata detaliat cum se fac buchete, aranjamente florale pentru a invata sa fac cat mai frumos un buchet de flori.
    Daca poate cineva sa imi trimita clipuri sau poze cu buchete aranjate deosebit si felul cum au fost facute, va multumesc din suflet.
    Imi doresc ca oamenii sa cumpere un buchet de flori aranjat deosebit, cu plasa, organza,tul…dar nu prea am multe idei..:)
    Va multumesc!

    • Buna, Laura.
      Mult succes, ai ales o meserie tare frumoasa.
      O sa iti mai trimit pe mail ce pot.. am si eu o multime de idei despre buchete si aranjamente deosebite, sper sa tinem legatura.
      Eu acuma sunt in toiul amenajarii unei florarii. Revin cu articole pe blog despre asta, saptamana viitoare.

  3. Te rog daca poti sa imi trimiti si mie materiale pe care le ai, si pe mine ma intereseaza deschiderea unei florarii. As veni la Timisoara dar am un bebe mic si nu pot sa plec asa departe, eu stau in Bucuresti.

    Astept mailul tau

  4. Foarte frumos buchetul, imi place mult, dar am o intrebare lalelele nu se ofilesc daca nu sunt tinute in apa ? sau sunt legatate cu sarma?

  5. Buna Madalina.
    Scuze de intarziere. Referitor la lalele, rezistenta lor in buchet depinde de mai multi factori. Unul si cel mai important este caldura de afara. Buchetele de mireasa cu lalele sunt recomandatae in perioadele mai reci. Daca nu este inca foarte cald afara, ele rezista fara probleme pe durata evenimentului – 2 – 3 ore cat tine cununia civila si cea religioasa. Un alt factor este si soiul lalelelor. Exista tipuri de lalele care rezista mai mult si nu se deschid foarte repede la lumina. De regula cele galbene sunt foarte rezistente. De asemenea, cele de sera sunt indicate pentru nunti. Probleme mari ridica lalelele de gradina, clasice, care se deschid imediat la caldura si lumina. La aranjamentele pentru nunti este important sa se evite aceste lalele.

  6. Buna,

    Sunt foarte foarte frumoase aranjamentele! Si ma bucur ca ne descrii si pasii realizarii acestora.
    Am descoperit si eu de curand linistea si satisfactia pe care o poate da aranjatul florilor. Deocamdata aranjez florile pentru mine si pentru prieteni.
    As vrea sa invat cat de multe despre acest subiect, care incepe sa-mi devina tot mai drag 🙂

      • Buna,

        Am o rugaminte la tine, te rog, sa imi dezvalui cateva “secrete” despre flori, aranjamente florale. Incerc sa pun pe picioare o mica florarie si nu am experienta necesara, dar intreb in stanga in dreapta, citesc….:) Si astept si eu DVD-uri …. daca vinzi asa ceva. multumesc 🙂

  7. imi poti trimite o poza cu lumanarile de nunta si buchetul si aranjam de masina ( se poate pune si pe masa mirilor?) pe mail…exact cu florile din aranjam lalele, bujori si frezi, am si eu nunta in 29 mai si ma intereseaza

    merci

  8. Buna!Imi place f mult ce faci tu aici..:)felicitari!!!
    Am si eu o rugaminte la tine.Poti sa imi spui si mie cum se face un buchet de mireasa rotund in burete bineinteles, dar sa se vada cozile florilor…le pun dupa?se prind cumva?
    Daca ai putea sa imi raspunzi pe email asfi supet incantata si multumitoare:)

  9. buna!in curand imi deschid florarie si as vrea sa imi spui si mie niste idei pt ceva buchete…ce combinatii merg, cum se aranjaza cel mai usor,rapid si frumos un buchet….orice detaliu si idee e bine primit.mersi mult

  10. Buna,

    Am o rugaminte la tine, te rog, sa imi dezvalui cateva secrete despre flori, aranjamente florale. Incerc sa pun pe picioare o mica florarie si nu am experienta necesara.daca m-ai putea ajuta ti-as fi recunoscatoare.
    multumesc!

    • Buna si tie. Mi-e destul de greu sa expun aici detaliile despre organizarea unei florarii. Cand ai timp si treci prin Timisoara, poti sa ne faci o vizita si imi va face placere sa stam la o discutie desprre ceea ce te intereseaza. Pe de alta parte, daca ai intrebari concrete, pe subiect, o sa pot sa iti raspund si aici. 🙂

  11. foarte interesant blogul, este extraodinar ceea ce faci, l-am gasit din intamplare, m-ar interesa si pe mine cursurile, dar e cam complicat cu distanta, ceva pe dvd cursuri filmate nu ai? ar fi foarte util pentru cei care nu se pot deplasa tocmai la timisoara. te rog sa imi comunici daca ai un dvd cu aranjamente si pretul acestuia. multumesc mult de tot.

      • neaparat sa imi transmiti si mie cand vei finaliza filmarile, sunt foarte foarte interesata. multumesc mult. 🙂

  12. ai mai lucrat la dvd-uri, pe cand preconizezi ca vor fi gata? astept cu foarte mare interes. multumesc mult. o seara frumoasa.

  13. Buna,va urmaresc demult timp si ma bucur foarte mult ca existati. Realizati ornamente FOARTE frumoase si cu bun gust si …… asteptam cu drag DVD +urile. Imi puteti spune cum se face trecerea la granita cu flori din Ungaria, adica control vamal, si daca se elibereaza factura la achizitionarea florilor Multumesc

    • Buna Ioana.
      In piata de flori de la Szeged, toti furnizorii elibereaza factura. Avand in vedere ca factura este in limba maghiara, avem obligatia sa o traducem legalizat si sa o inregistram in contabilitate.
      In vama , fiind state membre UE si Romania si Ungaria, politia de frontiera are atributii doar in ceea ce priveste controlul identitatii persoanelor si al masinilor – regulile Shengen. Atat. Orice actiune de control a marfii intra in atributia Vamii, care este o institutie separata de Politia de frontiera. Multa lume nu cunoaste acest aspect. Ca sa poata sa iti controleze marfa, politia de frontiera trebuie sa cheme autoritatea vamala, care este in Timisoara.
      Pe de alta parte, in vama in ultima vreme stau reprezentanti ai Garzii Financiare. Ei verifica marfurile care intra in tara. La capitolul flori, inregistreaza toate facturile ca sa verifice ulterior inregistrarea lor in contabilitate. Eu pana acum nu am avut nicio problema la granita cu nimeni, si nici nu dau nimanui nimic. Prezint facturile si imi vad de treaba mea mai departe. Altii dau cate 30 – 50 de lei ori la vamesi, ori la cei de la garda, ori la politia de frontiera. Din punctul meu de vedere acest lucru este penibil si umilitor pentru ei.
      Atata timp cat ai facturi pentru marfa pe care o transporti, nu are nimeni ce sa iti faca. Eu sunt foarte pornita impotriva celor care stau la cersit in vama la masinile de flori. Am inceput sa le fac poze.
      Pe de alta parte si vamesii maghiari sunt destul de tupeisti, cand vad masini de flori mai cer cate o planta sau iti sugereaza ca trebuie sa le dai ceva. Eu de obicei reactionez destul de clar, le spun pretul de vanzare al florilor, si daca vor sa cumpere le vand. M-am saturat de atitudinea lor de intimidare.

  14. Buna!
    Vă rog mult daca puteţi să mă îndrumaţi. eu am nunta pe 28 mai şi aş dori să fac buchetul de mireasă şi aranjamentele împreună cu un prieten (suntem din Slatina) şi întrebarea mea este dacă atunci voi mai putea folosi lalele, frezele şi orice floare de primăvară ,( deja îmi imaginez lalelele mov si frezele diverse), mesele fiind rounde nu ştiu pe ce aş putea să le aşez să fie cât mai deosebite şi în acelaşi timp să nu mă coste o avere căci nu dispun.
    Vă mulţumesc mult, orice sfat îmi va fi de mare ajutor.

  15. Nu va suparati dar in aranjamentele de mai sus ati scris ca sunt bujori, nu cumva este ranunculus alb si nu bujor?? Ma intreb pentru ca eu stiu ca bujorii sunt mai scumpi si initial m-am mirat cand am vazut pretul aranjamentului pe masa de exemplu. Ma insel??

  16. Buna! Am nunta la sarsitul lunii, pe 26 si vreau ca buchetul meu de mireasa sa fie din lalele mov ! As putea vedea si eu ma multe poze cu asemenea buchete? (pt inspiratie) MULTUMESC MULT §

  17. buna sunt din baia mare si sunt novice in aranjamente florale dar apreciez sinceritatea dumneavoastra si va multumesc totodata ca ne dati sfaturi atat de valoroase cel putin pentru noi cei noi in aceasta afacere mult succes pe mai departe si sper sa ajung si eu la un curs cu dumneavoastra cat de curand

  18. Buna ! Sunt foarte frumoase toate aranjamentele florale si am facut si eu unul pentru cristelnita dar am o problema: imi puteri spune va rog cum as putea sa prind aranjamentul de cristelnita?

  19. Buna Anca. Intentionez sa deschid o florarie, dar habar nu am de nimic. am cativa prieteni cu florarii care ar fi dispusi sa-mi arate cate ceva, dar in limita timpului lor. ce ar trebui sa stiu inainte sa vin la un curs cu tine? ma intereseaza cursul din septembrie. crezi ca ar fi suficient pentru a putea porni afacerea?

  20. Buna Anca. Ai putea sa ma ajuti cu informatii despre ce trebuie sa achizitionez la deschiderea florariei: ce flori, cate, verdeturi, accesorii etc. Stiu ca esti super ocupata, dar in limita timpului tau disponibil poate reusesti sa-mi raspunzi pentru ca orice informatie mi-ar fi de mare ajutor. multumesc si spor in toate!
    ps: nu ma supar daca nu ai timp:)))

  21. buna ziua. am inceput de cateva luni sa mi pun in aplicatie hobby ul meu, si anume florile. am o nunta pe 23 iulie iar ca flori am lalele intreun fishball. ati putea sa mi spuneti cum sa le pastrez ca sa imi reziste la caldura ? si cum as putea sa transport bolurile la salon fara sa sacrific florile????

    multumesc

Lasă un răspuns