Cine sunt

Anca Vlad

Sunt Anca Vlad, m-am născut in Deva (1979), locuiesc in Timişoara, sunt pasionată de flori şi în ultimii 8 ani am construit ceea ce se numeşte Atelierul de flori Timisoara.

Acest blog este construit de mine, începând cu anul 2009. În jurul acestui blog s-a construit o frumoasă şi caldă comunitate de oameni pasionaţi de flori şi de florarit; cărora le mulţumesc pentru consecvenţa cu care mă urmăresc. 🙂

Atelierul de flori are trei  activităţi principale:

  • florărie, casă de comenzi buchete şi aranjamente florale, realizare şi livrare de flori pentru evenimente. Servim cu drag, pasiune şi recunoştinţă nevoile de flori în Timişoara şi localităţile limitrofe.
  • organizator de cursuri de aranjamente florale, workshop-uri tematice, atât pentru cei care doresc să devină florari, cât şi pentru cei pasionaţi de flori, care doresc să se relaxeze împreună cu noi în acest mediu.

Dincolo de activitatea de business, pe acest blog veţi găsi întotdeauna informaţii utile gratuite despre flori, despre tehnici de realizare a aranjamentelor florale, materiale şi accesorii folosite în florării, sfaturi utile pentru mirese, poveşti şi povestiri din viaţa mea de florăreasă.

Imi place să scriu despre flori, să comunic deschis, să împart cu voi din experienţa mea, să inspir alţi oameni şi să contribui mai departe la construcţia acestei comunităţi frumoase de oameni faini şi calzi, pasionaţi de flori. Vă invit şi pe voi să vă impărtăşiţi experienţa aici. O puteţi face în comentarii la articole (sunt libere), sau puteţi scrie articole cu poveştile voastre. Le puteţi trimite pe mail. 🙂

În luna mai 2020 am mutat sediul atelierului în Timișoara, Strada Arinului 14. Este locul unde lucrez, nu este o florărie deschisă, florile se livrează la adresa clientului.  Pentru întâlnirea cu mine, vă rog să mă sunați ca să stabilim împreună momentul potrivit.

Tel. 0723/320989

mail: ancamioaravlad@gmail.com

“Viitorul (chiar) aparţine acelora care cred în realizarea propriilor vise” Eleanor Roosvelt

49 de răspunsuri »

  1. Mult succes in afaceri, pentru ca talentul, pasiunea si inspiratia nu iti lipsesc! Cu mult drag, de la o viitoare mamicuta! Ne vedem si la botez!

  2. Buna Ziua ,

    Am cautat peste tot si nu am reusit sa gasesc, o cutie pentru trandafiri ( respectiv un trandafir), prietena mea isi doreste foarte mult sa primeasca un trandafir in cutie iar pe 1 martie este ziua ei.. Am obosit cautand in zadar pe internet.. aveti asa ceva? V.as fi recunoscator

    Va multumesc

  3. Felicitari, imi place blogul. E o idee nemaipomenita care o sa faca multa lume fericita. Iti doresc mult succes in continuare si sper sa ne mai auzim cat de curand. pupici

  4. Sunt interesata de o coronita din flori artificiale albe pentru
    cimitir de Paste.Va rog sa imi spuneti un pret si unde se fac comenzi.
    Multumesc

  5. Buna Anca,
    Ma bucur foarte mult ca exista un astfel de blog si o persoana atat de talentata si deschisa, dispusa sa impartaseasca micile secrete ale florilor. Imi pare foarte rau ca esti atat de departe (eu sunt din Tulcea), ti-as fi facut nu o vizita ci mai multe, dar sper sa pastram legatura…din mai multe motive…
    Cred ca sunt vreo 7 ani de cand ma gandesc la o florarie dar niciodata nu am avut curajul sa risc…sunt genul de persoana care nu ma pot apuca de un lucru daca nu sunt sigura ca-l pot face bine. Iar anul asta impreuna cu o prietena ne-am gandit sa incepem de undeva totusi…ne-am gandit sa cultivam flori si sa le vindem in propria nostra florarie. Anul asta e de proba, invatam depre flori, invatam cum se realizeaza un buchet, un aranjament (mi-ar fi placut foarte mult sa vin la cursurile pe care le organizezi), si poate anul viitor vom reusi sa ne implinim visul.
    Informatiile care le prezinti pe blog sunt foarte pretioase, de aceea imi doresc sa pastram legatura (fie pe blog, fie pe mail) si sa-mi mai impartasesti din secretele florilor si al florariilor.
    Iti urez sa ai spor si succes in ceea ce faci si ne mai “auzim”.
    Te pup Lucia

    • Ehehe.. Pentru mine florile sunt ca o boala lunga si dulce. Eu am mai avut o florarie in perioada 2003 – 2006, am facut-o din nimic, singura, fara sprijin. Mi-a fost foarte greu, dar a meritat. In anul 2006 am hotarat ca trebuie sa imi urmez cariera in domeniul juridic, pentru ca facusem o facultate in sensul asta. Am vandut floraria si m-am angajat jurist. Acum am o firma de consultanta in domeniul juridic, dar totusi nu am putut sa renunt la pasiunea pentru flori, si uite asa, am deschis din nou o florarie. 🙂 Avantajul meu este ca ambele activitati se desfasoara in aceeasi locatie, asa ca sunt foarte multumita, pot sa spun ca mi-am realizat un vis.
      Si la mine sunt tot 7 ani de cand ma gandesc la flori, eu cred ca ar fi timpul sa te apuci serios de treaba. Este cea mai frumoasa activitate din lume, din care mai castigi si bani. Merita efortul de la inceput. Daca pot sa te ajut cu ceva, da un semn. Iti urez succes. 🙂

  6. Buna Anca,
    Felicitari pt. activitate si pt. blog. Faci o treaba extraordinara.
    Am o intrebare: in 2003 ai deschis floraria, cumva, pe Calea Girocului.
    Dupa ce-mi dai raspuns, sigur o sa ne auzim la tel 🙂
    Te pup,
    Lore

      • Buna seara.As dori si eu sa imi deschid o mica florarie si as avea rugamintea daca ma puteti ajuta cu niste informatii legate de deschiderea unei florarii si ce anume am nevoie,autorizatii,acte,cam tot,va raman recunoscatoare,si mult succes in continuare,o seara frumoasa.

  7. Buna ziua!

    Tocmai am descoperit blogul dumneavoastra si nu pot decat sa va felicit pentru initiativa! Aveti gusturi foarte bune, talent si multa pasiune… Mi-ar face mare placere sa colaboram in viitorul apropiat!

    Toate cele bune!

    Teofil Molcut
    editor
    FLORISTS ONLY Magazine

  8. buna…ziua….fetelor…

    le scriu celor care intra pe acest blog..ceea ce se intampla la Atelierul de flori nu este o iluzie…sau cateva cuvinte scrise frumos….este chiar adevarat!!!!!!!!
    de unde stiu?? foarte simplu… chiar astazi m-am intors de la Timisoara unde timp de 6 zile am avut onoarea sa fiu una din acele persoane care au urmat cursul de aranjamente florale sustinut cu foarte multa pricepere,daruire si profesionalism de Anca Vlad coordonatoarea noastra. Ce pot sa spun???!!! Faceti efort(pt cei ce nu sunt din Timisoara) si daca doriti sa va perfectionati sau pur si simplu sa incercati ceva nou (in domeniul florilor) mergeti cu inima deschisa la Atelierul de flori…mie personal imi pare rau ca a trebuit sa plec mai devreme..si ma gandesc… doar ma gandesc deocamdata, cum ar fi daca as veni in Timisoara ..??!!!
    Iar celor ce trebaluiesc azi la Atelier le doresc multa concentrare..putere de munca (au de pregatit 2 nunti+botez+diverse)…sa nu uite ca totul sta in mana lor, le multumesc pt tot ce s-a intamplta saptamana asta acolo..si sa nu ma uite….

    cu mult drag Delia…fata bonda….

    • Ceaaaauuu… si te pupam. Tocmai am livrat florile pentru nunta de azi, au iesit superb.
      Multumesc pentru cuvintele tale, si eu ma bucur ca am avut onoarea sa te cunosc. Te pup si spor in toate. Ne vedem la Bucuresti.

  9. mult succes in continuare .ati putea sa -mi spuneti denumirea corecta a trandafirilor mov din aranjamentul de pe masa care la -ti przentat.va multumesc.

  10. buna. scuze dar am uitat sa specific ca trandafirii erau in buchetul sau aranjamentul de pe masa la cursul din septembrie 2010.mii de multumiri

  11. Ciao Anca……astept pozele de mai bine de o luna….totusi eu am dat niste bani si din cate stiu eu, pozele erau incluse in banii pe care ti i`am platit….

    chiar imi trebuie pozele pt k vreau sa imi deschid florarie… si mai bine ti`am scris decat sa vin iara sa fiu trimisa la plimbare….
    peste 2 zile le astept

  12. buna sa stiti ca trandafirii erau cool water.va multumesc pentru informatie si as nai dori daca se poare niste poze cu coronite.mii de multumiri

  13. buna, as dori tare mult sa particip si eu la una din sesiunile organizate de dumneavoastra in ce priveste aranjamentele florale. va rog mult sa-mi scrieti pe email cand se va mai organiza astfel de cursuri,eu sunt din bihor.va multumesc

  14. buna ,ma bucur nespus pentru tine si tot o data pentru noi ca ,exista cineva care ne poate impartasi si din tainele designului floral….sunt o mare iubitoare de flori si tot ce tine de ele ,recent mi-am deschis o firma de organizari nunti si chiar ma ajuta unele sfaturi.Am urmat un curs de design ,care m-a ajutat destul cat sa inteleg anumite tehnici …dar nu este de ajuns…tot timpul trebuie sa fi la curent cu noutatile….iti cer un sfat voi participa la un targ la constanta si nu prea stiu ce flori sa folosesc pentru a-mi tine 4 zile ,cat tine targul…si vreau si ceva deosebit…m-am gandit la niste sfere din garoafe mov si din santini care sa-le agat de tavan si aranjamente de masa pe un suport inalt cu alstroemeria,garoafe mov ,verzi,si orhidee tailandeze mov sau albe sa aiba un aspect mai curgator …..crezi ca se potriveste combinatia?da-mi niste sfaturi ,eventual cu poze…vreau sa fie o expozitie de neuitat….fiind si prima participare …iesirea la rampa..multumesc mult de tot si te apreciem f. mult noi cei din constanta..

  15. Anca, admir foarte mult lucrarile tale, si curajul de a-ti urma visul. Pasiunea pentru flori o am si eu demult dar pana acum am lucrat doar in domeniul pentru care am facut facultatea. Totusi de un an si ceva simt ca cele mai mari satisfactii pentru sufletul meu vin din aranjamentele florale. Stiu ca esti extrem de ocupata dar ar fi posibil sa ma ajuti cu cateva informatii legate de acest domeniu minunat?
    Iti doresc mult succes in continuare!

  16. Buna Anca, felicitari pentru modul in care daruiesti ceea ce stii, iti doresc din suflet sa primesti la fel de mult pe cat dai.
    Daca se poate, as vrea sa imi spui, in apa in care pui buretii adaugi clor si zahar pentru toate florile sau doar pentru trandafiri?Si in ce zi ma sfatuiesti sa fac aranamentele pentru o nunta ce are loc sambata, le pot face de joi noaptea, stau mai bine ambalate in snop florile sau aranjate deja in bureti?
    Merci si noroc in tot ce faci!

  17. Buna Anca,ma bucur pentru aranjamentele de 8 martie,sunt superbe,ai o imaginatie foarte bogata si pot sa spun ca m-am bucurat ca ne-ai impartasit-o si noua la primul tau curs. Esti o persoana deosebita ,care nu tine secretele “artei” numai pentru EA ,au fost momente deosebite petrecute impreuna cu fetele dar mai ales cu tine ,am invatat lucruri deosebite ,si pot spune ca fara tine nu reuseam .Acum am deschis o florarie si sunt multumita .
    TE PUP si-ti multumesc ca existi .

  18. where the heck is atelierul de flori?:) stas computer e la nr 5; 8 ar fi cam vizavi, dar acolo am vazut un amanet si altele…..

  19. Buna, imi puteti spune va rog , daca se poate, unde as putea gasi un catalog cu poze si numele florilor si ale plantelor ornamentale folosite in aranjamente.
    Felicitari pentru toata munca depusa.Spor in continuare!

    • Buna. De regula, cataloagele cu denumirile florilor si plantelor se gasesc la distribuitorii de plante si flori taiate, in special la cei care importa din Olanda. Ei au carticele actualizate cu toate produsele care se comercializeaza in acest domeniu. Aceste carticele se editeaza anual.

  20. Buna,
    am nunta in 16 iunie anul acesta si ma intereseaza sa lucrez cu o firma pentru decorarea salii si a bisericii. As vrea sa stiu daca Dvs. oferiti servicii complete de decorare (incl. fetesi huse ptr mese, servetele …si ce mai este nevoie) sau faceti doar ornamente florale. Daca oferiti toate serviciile as fi foarte interesata sa primesc o oferta de la Dvs. pe ceea ce imi doresc eu, deoarece sunt f.f. placut impresionata de creatiile voastre florale :).
    Imi puteti da o adresa de contact unde putem discuta mai mult despre acest lucru?
    Multumesc,

  21. Buna,

    Felicitari pentru tot ceea ce faceti, se vede ca puneti mult suflet.
    Am rugamintea daca poti sa imi dai un sfat in ceea ce priveste buchetul de mireasa. Am nunta la inceputul lunii iulie si as dori sa stiu ce flori sunt mai reziste in aceasta luna, avand in vedere ca este o luna calduroasa.
    Multumesc frumos.

  22. Păcat ca nu ați lansat încă DVD-ul, va urmăresc de ceva timp in așteptarea lui si nu mai vine:)

  23. Acest blog este super, cu informatii foarte importante si transmise din toata inima celor care sunt interesati de acest domeniu al florilor si aranjamentelor florale. Felicitari creatoarei lui si mult succes in activitatea viitoare! De asemenea, ideea cursului este extraordinara si mi-as dori si eu sa particip. Din pacate, costul este prea mare pentru posibilitatile mele din prezent. 🙁 Asa ca, voi ramane fidela cititoare a blogului si ma voi delecta cu imaginile postate aici. O zi buna!

  24. Buna, Anca! In primul rand vreau sa te felicit pentru creatiile tale florale si pentru acest blog! Putini sunt cei care vor sa dezvaluie cate ceva din secretele meseriei si cred ca blogul tau e o sursa de inspiratie pentru multi iubitori de flori. Am citit aici reactiile multor fete din estul tarii care au nevoie de sfaturi si de informatii si care si-ar dori sa urmeze unul din cursurile tale. Dar Timisoara e departe … Pentru iubitorii de flori din estul tarii (si nu numai), voi deschide la inceputul lui februarie un magazin online de produse si accesorii florale. Eu nu
    “ floraresc” 🙂 de meserie dar locuiesc in Olanda si am acces la destule informatii despre flori si produsele florale. Pentru cei interesati, adresa blogului nostru e: http://www.creamari.blogspot.nl/ Salutari creative! Alina

  25. Buna! V-am descoperit in 2010 si de atunci va urmaresc cu mare drag, incantare si admiratie! Felicitari pentru tot ceea ce faceti! Si eu iubesc florile si sezonier, pentru prieteni, lucrez cu ele. Acum am prins un pic de “curaj” si mi-as dori o mica afacere, dar am nevoie de indrumare pentru inceput. As putea sa va scriu pe adresa office@atelieruldeflori.com. pentru mai multe detalii despre ce presupune sa deschizi o florarie? O zi frumoasa si mult succes!

  26. Buna si eu as fi fost foarte interesata de cursurile dvs dar dn pacate distanta nu imi permite. As fi fost foarte interesata de DVD-urile de care am auzit vorbind pe aici. Sunt publicate?

  27. Buna dimineata!
    Am descoperit de curand placerea si putina indemanare de a lucra cu florile si constat pe zi ce trece ca imi place din ce in ce mai mult. Imi doresc sa urmez cursuri in domeniu si intreb daca organizati numai la Timisoara sau ati fi dispusa sa veniti si in alte zone ale tarii, mai exact la Valcea. Sunt foarte putine firme care organizeaza astfel de cursuri … si cred ca o cerinta exista … trebuie doar bunavointa si disponibilitate. Va multumesc si astept raspunsul dvs. Va doresc o zi minunata!

  28. Buna ziua!….pe cand un nou curs de aranjamente florale?Sunt interesata de un astfel de curs,imi place sa lucrez cu florile si-mi place tot ce am vazut aici!Felicitari!

Lasă un răspuns